SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜ AGT, KARBON AYAK İZİNİ TAKİP EDİYOR ve TÜKETTİĞİ ENERJİSİNİN %20’SİNİ KENDİ ATIKLARINDAN ELDE ETTİĞİ YEŞİL ENERJİ KAYNAĞINDAN KARŞILIYOR
Ahşabı tutku ve teknoloji ile geliştirerek dekorasyon ve mobilya sektörüne yönelik çalışmalarını uzun yıllardır sürdüren AGT, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında üretiminin yüzde yirmisini yeşil enerji kaynaklarından sağlıyor.
Topluma ve çevreye duyarlı yaklaşımıyla kurulduğu ilk günden bu yana, etik değerlerinden ve kalite prensiplerinden ödün vermeden üretimine devam eden AGT, beş kıtada binden fazla satış noktasına ulaştırdığı ürünlerin üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıyor. Üretimde yeşil enerji kullanarak karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen marka, doğanın korunmasına katkıda bulunuyor.
AGT; zengin ürün yelpazesini kullanarak sınırsız tasarımlar sunarken; doğal ahşaptan ürettiği ham mdf ürünlerine ileri teknolojisiyle değer katıyor, üstün özellikler sunarak çağın ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sağlıyor. Sektörün yenilikçi ve tasarım odaklı markası olarak konumlanan AGT; MDF, MDF-lam, panel, profil, parke üretiminde teknoloji ve inovasyonu bir araya getiriyor. EO, Blue Angel, EPD (Çevresel Ürün Beyannamesi), Sıfır Atık sertifikaları sahipliğiyle çevreye duyarlı üretimi benimsediğini ifade eden firma, üretim sektörünün küresel iklim değişikliği ve karbon ayak izini azaltma sorumluluğuna da dikkat çekiyor. Bu kapsamda çevre için en verimli enerji üretim yöntemlerden biri olan Organik Rankine Çevrim (ORC) biyo-kütle santrali ile kendi tesislerinde, elde ettikleri atıkları kullanarak yeşil enerji üretiyor ve bu üretimi Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) ile sertifikalandırıyor.
Yaşadığımız evrene karşı sorumlu olduğumuzu ve doğayı korumak için sürdürülebilirlik politikalarının önemini vurgulayan AGT İcra Kurulu Başkanı Mustafa Söylemez; “ Biyo-kütle santralimiz ile kendi tesislerimizden elde ettiğimiz atıkları kullanarak yeşil enerji üretimini gerçekleştiriyoruz. Üretimde kullandığımız enerjinin yüzde yirmisini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlıyoruz. Böylece yeniden ürettiğimiz enerji ile yılda 30.615 metrik ton karbondioksit (CO2) emisyonunun gerçekleşmesini önlüyoruz” dedi.
AGT, elde ettiği enerji ile 1 yıl boyunca kullanılan yaklaşık 7.000 adet binek aracın sera gazı emisyonu, 6000 adet evin bir yıllık elektrik tüketiminden ve 15.600.00 kg kömür kullanımından kaynaklanan karbondioksit emisyonu, 11.000 ton geri dönüştürülmüş atık ve 510.000 ağaç tarafından tutulan karbon kazanımından kaynaklanan sera gazı salınımı engellenmektedir.
AGT, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 14064 Karbon Ayak İzi denetimlerine sahiptir.