AGT

          home-design
          28 Temmuz 2021

          2021 Pantone Renkleri

          Pantone Color Institute, her yıl aralık ayında bir sonraki yılın rengini açıklar. Peki yeni yılın rengi nasıl belirlenir?  

          Pantone yeni yılın rengini belirlerken rasgele renkler seçmiyor tabi, bir önceki yılda yaşanmış olayları değerlendiren Psikolog, ekonomist, sosyolog, tasarımcılar ve enstütü yetkililerinden oluşan bir kurulun değerlendirmesi sonucu yeni yılın rengi belirlenmekte

          2021 yılı için Pantone bir farklılık yaparak 2 renk birden belirledi. Ultimate Gray (Gri )ve Illuminating (Sarı)

          2020 yılında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından yola çıkarak belirlenen renk seçimlerinde Ultimate Gri kaya gibi sağlamlığı dayanıklılığı temsil ederken bu dayanıklılığın pozitif enerji ile olacağını ve sağlamlaşacağını düşündüğü için bu iki rengi 2021 yılı olarak ilan etti.

          Her zaman uyum içinde olan, Moda ve dekorasyonda sık kombin yapılan renklerden olan Sarı ve gri dekorasyonda tüm mekanlarda rahatlıkla kombinlenmektedir.

          Mutfak, çalışma odası, çocuk odası… Kısacası yaşam alanlarında modern bir etki yaratmak için vazgeçilmez renkler arasında olan bu iki renk 2021 yılında her alanda çok daha fazla karşımıza çıkacak.

          Pantone_2021_Renkleri

           

          • Tasarımcı